Rabu, Jun 30, 2010

BARU JUMPA PEMBELI...

Dua minggu lepas aku dapat panggilan talipon dari jiran aku yang duduk KL. Jiran aku bagitau ada orang nak beli rumah aku....aku rasa macam terkejut jugak lah sebab selama ni tak ada orang yang sanggup beli rumah aku tu...mungkin sebab harga yang mahal kut...tapi bagi aku harga tu dah paling bagus...aku letak harga pasaran, tak kan nak letak harga murah macam harga sayur kut.....

Tempat tu pulak memang strategik...ada pasaraya Jusco, Carrefour, Giant dan paling dekat dengan KLCC...kalau naik LRT boleh sampai dalam masa 15 minit saja....makna nya tak jauh dari bandaraya Kuala Lumpur....aku beli rumah ni masa anak aku masih kecik lagi...masa tu umur dia baru setahun....sekarang dah besar panjang....dah berpuluh tahun....

Masa baru kahwin, aku duduk menyewa flat dekat Simpang Flat, Kpg Baru.....lebih kurang setahun jugak lah aku duduk situ..pergi kerja balik kerja jalan kaki saja...memang dekat dengan tempat kerja aku time tu....lepas setahun kemudian aku beli rumah sendiri....kalau menyewa lama-lama pun bukan boleh jadi milik kita...betul tak?

Tadi aku baru balik dari KL...berjumpa dengan orang yang nak beli rumah aku tu...orang tu pun dah setuju dengan harga yang aku tetapkan.....dan dia memang berminat nak beli....minggu depan aku akan berjumpa peguam untuk urusan jual-beli....ambik masa dua atau tiga bulan baru boleh selesai....

14 ulasan:

purplish.pink berkata...

dkt dgn jusco? boleh SHOPPINGGG!!

Tanpa Nama berkata...

wow untung la orang yg bli ...dkt gn segala kemudahan.senang2

Nur Su'aidah berkata...

mudah. kemudahan banyak! :)

tun sempoi berkata...

umah la ni makin bernilai...hrg x pernah turun w/p flat.lbh2 lg dkt bandaraya kl....

Shreko berkata...

lol..gambar flat ni mmg sebijik dgn flat dkt dgn umah aku :D

Chybee berkata...

rumah mmg pelaburan yang bagus if kita pandai kan. hehe... untung dh dapat pembeli :)

nj berkata...

sweetsal...
sayang ye nak jual rumah tu...strategik!
norma biasa gak lalu di area setiawangsa tu...dekat dengan pejabat KRU ke?? hehehe...

sweetsal berkata...

nj

memang dekat pun, sayang jugak, nak buat camner...dh sampai masa..hehe

en_me berkata...

masyukk tewww.. uhuhu

Amyna berkata...

ya betul tu..
kalau duk menyewa..bukan jadik hak milik kita, dah tu lagik risiko bila tuan umah nak amik balik umah on da dot.. Hohohoho!!

Apapun tumpang gembira utk pren..umah dah ada pembeli...

Khairul Azmi berkata...

thaniah la kot..sebab berjaay menjul rumah..haha...

sujairi berkata...

Kalau dah dekat shopping mall memang untung sangat ah.. kalau aku, aku letak je harga 1.5 juta.. berbaloi2..

Mario berkata...

wow...kl are mana tu...cheras ke...

sweetsal berkata...

Mario...

dkt AU3, Setiawangsa