Sabtu, Jun 26, 2010

HARI PENDAFTARAN PELAJAR

Salam....hari ini mungkin ramai yang mula mendaftar masuk ke universiti2 tempatan...termasuk lah anak bongsuku yang telah mendaftar di Uitm, Shah Alam. Sesi pendaftaran bermula seawal jam 8.30 pagi.....kami sampai ke sana lebih kurang jam 9.00 ....ini lah pertama kali aku menjejak kaki ku ke Uitm Shah Alam, sebelum ni pernah jejak ke uiam pj, gombak dan intec uitm sahaja....banyak signboard di letakkan di kiri kanan jalan, so tak lah susah sangat untuk sampai ke sana......

Sesi pendaftaran pelajar di buat di blok asrama....untuk sampai kesana kami terpaksa menaiki bas uitm yang di sediakan di tempat letak kereta....barang2 berat jugak hendaklah di bawa bersama ke dalam bas.....seronok jugak lah sebab lama tak naik bas....hehe

Proses pendaftaran pun berjalan dengan lancar.....ramai petugas2 yang setia menanti kami di tepi bahu jalan.... setibanya, kami terus di beri borang pendaftaran dan kunci bilik....tiada masalah besar yang timbul, semuanya tip-top.....urusan selesai dalam masa yang begitu singkat.....


- barang2 berat.....


- ibubapa yang setia menemani anak masing2.....


- blok asrama perindu.....


- anak dan ibu....


- nasib baik ada abang yang tolong.....


- isi borang pendaftaran di bilik asrama.....


- barang2 dah siap letak dalam almari baju.....


- time balik singgah makan2 dulu.....

16 ulasan:

Nadiah Sidek berkata...

alhamdulillah, menjadi semua anak2 akk ye :). yg bongsu ni ambil course apa kak?

zarith berkata...

selamat datang ke uitm shah alam. hehe

sweetsal berkata...

to nadiah sidek, amik kos sains aktuari...

to zarith, ni student uitm gak ke?

asked berkata...

uishhh...
uitm~
tahniyah...

(n_n) may Allah bless him..
blaja rajin2 naa

BLOG PUTERA YUSOFF berkata...

esok plak hari pendaftaran bagi seluruh pelajar IPG di Malaysia

SD berkata...

dah pernah masuk uitm shah alam....

tiha berkata...

wah..huhuh saya pun nak hanTAr adik saya masuk IKM pagi besok..di melaka..hoho

Kaito berkata...

haha..ada junior baru kat perindu ye...jgn risau saya jaga anak akak ye..saya duk perimdu gak amik kos dentist..huhu

NOOR FATIN berkata...

uitm shah alam besar kan? sy xpenah pegi lagi~ :)


apa2 pn kentang goreng tu buat sy terliur!

* mEsSy * berkata...

mekdi!! ailyke.. nyaman skali skala mkn..

=P

ezany berkata...

tgk locker pun dah tau kat u mane.. hehe.. mmg nostalgia..

snf berkata...

wah...welcome to the club lah untuk anak autie... :)
btw, anak auntie course apa?
saya pun baru masuk uitm shah alam tp asasi TESL so masuk awal. :D

encHIx laNDax berkata...

SK II click!click my YS!ok?

kodok hijau the ghost writer berkata...

semoga anak bila dah berjaya ingat pergorbanan ibu bapa itu yang paing penting.


nota tapak kaki: semoga anak berjaya dengan jaya dgn degree dan jgn lupa bawa balik menantu hahahha

phyto hystrix berkata...

slm,

tahniah n slmt brjya di kampus!:)

purplish.pink berkata...

boleh jalan2 g i-city nanti. HAHA.
*jalan je pikir*