Khamis, Jun 10, 2010

JOM BERKELAH DI TEPI SUNGAI DAN JAMBATAN GANTUNG


Apa kata kali ni jom berkelah dekat-dekat sungai dan naik jambatan gantung pulak....kalau sebelum ni dah jenuh bersiar-siar di kota raya atau bandar-bandar besar yang sarat dengan bangunan-bangunan tinggi, sekali sekala nak jugak bertukar haluan...sambil-sambil berehat dan menghirup udara segar serta menyaksikan keindahan sungai dan hutan yang menghijau membuat mata terpaku seketika menyaksikan keindahan alam.....kawasan perkelahan ini di beri nama Gembike oleh penduduk Jepun......Jom kita redah....!!!



- air sungai nampak bersih dan tenang....


- banyak batu-batan di sini....



Kelihatan bakul yang membawa makanan yang di pesan oleh pengunjung yang berkelah di kawasan ni....ada kedai yang menjual barang-barang makanan di atas bukit ni....ala-ala cerita RobinHood pulak....


- tengok bendera Malaysia dan Jepun di letakkan dalam bakul ini...


- taukeh kedai atas bukit sempat interframe lagi....



Pengunjung-pengunjung yang datang ke sini akan di ambil gambar sebagai kenang-kenangan...gambar-gambar mereka akan di gantung di tepi kedai supaya orang ramai dapat melihat berbagai bangsa yang pernah melawat ke tempat ini..


- di sebelah kanan adalah anak ku yang sedang belajar di Jepun...

Tempat perkelahan ni tidak jauh dari kawasan anak ku belajar....cuma naik bas sahaja...lebih kurang 15 minit dah sampai...


- tempat sewa kuda jugak di sediakan....


- bersama-sama pelajar2 Jepun....


- terdapat jambatan gantung....


- permandangan sungai dari atas jambatan gantung....


- kelihatan pengunjung yang berkelah di kawasan ini...


- hutan2 yang cantik lagi bersih....



Gambar anak ku di dalam suratkhabar Jepun....ketika di temuramah oleh wartawan Jepun semasa membuat kad pelajar asing...tulis dalam bahasa Jepun pulak....Ada sape-sape boleh cakap Jepun?...nanti tolong komen ok!

25 ulasan:

ASaDa RyutaRo berkata...

wallaweh!! lawa tempat dia!! air kaler biru tu..

still curious yg amat dengan stail hantar makanan guna bakul. huhu..

**masuk paper jepun tu. international punya.. pehh..

kiLaLaLa berkata...

peace..
so gojez..
omg...

atiza shaemri berkata...

wah, bestnya study kat jepun...

ros@JMc berkata...

mmg lawa kawa ( sungai) kt jepun ni, lagi-lagi klu kt hutan tu, bersih dan tenang je, wah anak akak masuk shinbun ( suratkhabar) jepun...untung tu, bukan senang nak dpt masuk paper heheehee

cyberboy berkata...

bleh ckp jepun tak...

Nadiah Sidek berkata...

bagusnya akk ceritakan balik pengalaman2 anak akk kat jepun. mmg suka baca cerita2 perantau ni ;)

Yucika berkata...

wooo...gila femes farah kt jepun ek...masuk paper tu..HEHEHE...

seronoknya tmpt2 nih..jeles2 T__T

rossoneri berkata...

wah bestnya g jepun..dlm paper tu kita cuma tau 'hazwani san' je..hahah

♥♥♥zakiah♥♥♥ berkata...

suke2... zakiah suke tgk.. ;))

fathullahHAKIM berkata...

mcm sonot je kat jepun tu..huhuhu..

Cheqna berkata...

cantiknya pemandangan drpd jambatan tu..semua2 lah..hehe..

mula2 ingatkan bakul tu nak angkut orang..haha..

:-)

~m!ssy a!n~ berkata...

saaaangat cantekk!! <3 <3

nesca berkata...

fuh antar makanan guna flying fox. sangat teruja!

+akufobia+ berkata...

woaa.bestnya.nak join.aa.

FyZa berkata...

fuyoo! cntik nya tempat..tingin gak la nk p b'kelah kat sana..=)

ProPiTo.com berkata...

lawa tu . lawa tul tempatnye... memang terbaik la ^__^

iemaZAIMAH berkata...

laawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....uh..sdeyhnye sbb dh lme tak g vacation..aish

kaizen shinobi berkata...

gile lawo siot.... ades....

lame siott aq x berkelah... ades... rindu lak nak berkelah... ahaks~

iyda murasaki berkata...

salam....boleh tawu x anak akak belajar kat university or college mane? saya kat jepun gak skg so bila tengok pic2 kat entry ni,eh macam kat jepun...haha..bile baca2 cket,rupanya anak akak bljr kat sini.
ingatkan akak pon stay kat sini jugak ikut husband keje ke ape..=))

MaryamJamilah berkata...

oh!!! seronoknye!! tp sy gayat. :p

Sir Marcello berkata...

wah best lah ada bendera Malaysia lagi...bila tah dapat ke sana...


jom komen:
Masjid Jamek & Si Budak Setan

Khairi berkata...

Pemandangan yang indah... fuh

mindbreaking berkata...

waa bestnya bilalah nak merasa...

Mommyyus berkata...

bestnye....cantik betul pemandangan. breathtaking

syAzAnA berkata...

wahh. ykeh kak? ini yang membakar smngat nk blaja betul2 nie. wee~