Khamis, Jun 03, 2010

JALAN-JALAN CARI MAKAN

Memang terliuq sapa yang tengok gambar-gambar nie.....kek yang paling aku suka begitu jugak dengan anak-anak ku....antara banyak-banyak kek, cheese kek dan coklat kek yang menjadi favorite kami sekeluarga....sambil jalan-jalan pusing-pusing cari barang-barang keperluan anak ku ternampak pulak kek yang harga nya agak murah....biasanya di jual dengan harga RM65.00 tapi yang ni di jual dengan separuh harga cuma RM33.00....memang berbaloi-baloi sedapnye tak terkata....hmmm....enak!!


- cheese kek yang baru di masak....



Yang pelik nya kek ni tak dapat di simpan lama-lama sebab memang teruja sangat nak makan...sempat jugak lah simpan dulu di dalam peti ais sementara nak mengemas barang-barang lain.

- sedap dan enak...gebunye..




Tengok la tak sampai sehari kek ni dah tinggal separuh....sapa la yang mengerjakannya...anak-anak ku memang suka makan benda-benda yang cheesy ni....kalau spaghetti pun ada cheese, kek pun mesti nak yang ada cheese jugak.......agak-agak bila nak belajar buat kek ni....aku masih tak pandai lagi kalau nak di bandingkan dengan coklat kek...coklat kek aku dah kira pakar lah sebab dulu selalu buat masa time anak-anak masih kecik-kecil lagi....sekarang macam dah takde masa pulak....senang-senang beli je kat kedai....abis cerita....rasa pun boleh tahan....


hiii.....sedap nye....


Yang di atas ni memang favorite kami jugak....kalau pegi jalan-jalan nak tengok wayang, pasti ais-cream waffle yang kami tuju dulu.....hmmm....rasa yang enak dengan ais-cream pasti terangkat habis.....order satu pun dah cukup sebab bila makan memang kenyang giler....berbaloi!!!

2 ulasan:

AyuE berkata...

arghhhh sedap2...lapor kot...huhu

Eka Yucika berkata...

terliur T____________T