Ahad, Jun 20, 2010

JOM PEKENA IKAN KELI BAKAR....

Malam sebelum nak bertolak ke KL kami singgah lagi makan-makan ikan bakar di Kari Corner, gerai ikan bakar yang terkenal di daerah Permatang Tok Mahat, jalan menuju ke Pulau Pinang...ni pertama kali kami singgah makan di sini....selalunya kalau balik kampung kami tak miss punya pekena char ko tiau udang.......memang sedap hingga menjilat jari.....tapi kali ni adik ajak makan-makan ikan bakar pulak.......gerai ikan bakar ni memang terkenal dengan masakan kampung, macam-macam lauk-pauk ada di jual di sini....pelanggan memang ramai sampai pekerja gerai tak menang tangan melayan kerenah pelanggan yang berkunjung ke sini....harga pun boleh tahan, tak lah mahal sangat kalau nak di bandingkan dengan KL....



- selain ikan, ayam bakar pun ada.....









menu yang kami ode, ikan keli bakar, gulai ikan keli, ayam goreng, sambal belacan dan ulam-ulaman.....semua masakan kampung....

22 ulasan:

Fay Nana (Cik Fana) berkata...

wow sedap tu ikan bakar! :D

khalidahmacambaguss~O_o berkata...

uisshhh...macam sodap jer...nak gak la...mana kedai ni? bole masuk siri penjelajahan jalan2 carik nasik nih...ehehe

farysa berkata...

terliur tgk ikan bakar
hm

farysa berkata...

terliur tgk ikan bakar
hm

anisalya berkata...

sodapnyer...!!!nyum3x...

idasm berkata...

bestnyer makan2! ikan keli bakar tu mesti sedap ye kak!

nj berkata...

mmm....sedapnyer menu tu...ikan keli bakar tu mengancam sanubariku!

shameel Iskandar berkata...

keli bakar memang sedap.

Fieyda berkata...

mangaiiii fuh fuhhh

belalang hijau berkata...

belalang kureng sket mkn ikan keli...tp pic nih betoi2 dah buat air liur belalang mleleh smpi ke dagu dah nih...

sedapnyerr...

phyto hystrix berkata...

salam,

ini mesti peminat no 1 ikan kali ni..! :)

MR. MIND berkata...

x ajak da kita

sayangsayangibu berkata...

ikan bakar air asam.. ;p
terasa dah masuk mulut pulak.. ;o

balqis berkata...

wahh, sedapnye!

fiezah91 berkata...

huhu.. best lak tgk.. huuu :)

helmi aziz berkata...

nk mkn ikan keli~

yanti isa berkata...

dah dekak rumah mak akak .. nanti balik kpg boleh try ni

YamMy berkata...

huhu.. sodapnyer...

HairiAks berkata...

Bestnya makan ikan bakar..
teringin pulak nak makan malam malam ni...
Jemput datang blog Prince.. bace entry baru.. Jangan lupa beri komen ok..
Prince Hairi- Aku NAk Marah Puas Puas

Nur -al- Ain berkata...

mlm ni nk ajk mama mkn ikn bkr.. xpedulikkkk..heheee

Chybee berkata...

ikan keli my favourite! i'm so jeleous! rindunye nk makan2 kt msia :(

Fatin Aliyya berkata...

sedapnyer.nk jugak!