Khamis, Ogos 19, 2010

DARI NARITA KE KLIA...

Lebih kurang jam 2.45 petang kitorang dah bertolak ke KLIA untuk menyambut kepulangan puteri kesayangan ku yang selamat pulang dari Jepun.....bertolak dari Narita airport tepat jam 10.30 pagi dan dijangka tiba di klia jam 4.45 petang....agak lama berada dalam flight lebih kurang 7 jam dalam perjalanan....akhir nya selamat tiba ke tanah air awal sikit tepat pukul 4.20 petang...

Sejak berada di perantauan, inilah kali pertama anak ku pulang bercuti selama sebulan, sempatlah sambut raya di sini.....kepulangannya memang di nanti2 oleh kami sekeluarga....terasa rindu teramat sangat, masa menunggu hatiku memang tak sabar2 nak berjumpa, peluk cium sayang hampir menitis air mata kegembiraan.....

Akhirnya macam tak percaya tengok wajah anak sendiri dah pulang....pulang keseorangan tanpa teman...nasib baik jumpa dua orang senior dalam flight...takde lah risau sangat.....alhamdulillah anak ku kini berada di depan mata......


tiba ke klia jam 4.20 ptg...


- dari jauh nampak sayu jer....selamat pulang anak ku....


- peneman setiaku semasa di klia......

Sebelum sampai di rumah, sempat lagi kami singgah ke pasar ramadhan yang berdekatan, beli sedikit makanan untuk berbuka puasa di rumah adik....berbuka dengan ala kadar jer, sebab anak ku dah fikir macam2 nak makan sebaik sahaja tiba di Malaysia....maklumlah berada di perantauan bukannya senang nak dapat makanan halal dan mewah seperti di sini...sebelum pulang ke rumah sendiri, anak ku yang tak sabar2 mengajak aku singgah ke restoran Deli France, rupanya dia teringin sangat nak makan Lasagna....untuk memenuhi impian dia kami terus ke sana dan lihatlah juadah western yang paling dia gemari.....


- kami ode 2 sekali sama...chicken lasagna....


- plus air-cream coklat, oren jus dan teh O ais.....

24 ulasan:

Yati Ali berkata...

salam kak, selamat berbuka puasa bersama anakanda tercinta...syoknyer...

wanie berkata...

hehehe..gmbr akak dgn anak lelaki tu mmg sebijik mcm gmbr mak wani dgn adik llaki wani yg bgsu tu..sbb die sntiasa jd pneman setia mak kalo die blik cuti ke rumah^^ lg pn die mnja ngn mak..hehe

Fyzal berkata...

:) mak abah semestinya gembira menyambut kepulangan anak tercinta, lebih2 lagi dalam bulan Ramadan macam ni. :D

Fyzal's Latest Entry
Hari Ini Dalam Sejarah: 19 Ogos 1959

tun sempoi berkata...

amboi...sedappnyer...lasgna.rugi x ikut ari tu...next time kita pekena lg...tp nk tunggu kakak belanja..hehe

Nur Hayaty berkata...

owh,saya sgt suka lasagna tu..sedap..alamak puasa la,tahan2..hehe

sweetsal berkata...

Yati Ali;

salam yati..memang syok anak balik..terubat rasa rindu..hehe

Wanie;

tu bukan akak, tu adik akak, ajak dia teman hari tu..

Fyzal;

memang gembira pun..tak terkata dah..

Nur Hayaty;

akak pn suka lasagna tu..mmg sedap..hehe

tun sempoi;

tu la rugi tak ikut hari tu..kakak belanja..hehe

meowwmania berkata...

selamat pulang...

wahh sedapnya lasagna tuh, tertelan air liur ngeee.....

Prince Halilintar berkata...

kembali pulang anakand rupanya..ok semoga gembira menyambut ramdhan dan raya nanti bersama ank tercinta..

Fazlinil Irma berkata...

seronoknya anak akak balik bercuti..
kalau sy nanti camna la ye. mahu banjir kejap klia. dah 3 thn x balik. hikhiikk.

perghh.. tgok lasagna tu mengancam. nanti nak carik mangkuk kecik2. baru cantik bila wat lasagna mcm tu. =)

annazanariah berkata...

kak sal... bestnye puteri tersayang dah balik. lama pulak tu bercuti.. mesti dah buat list ni nak makan ape kat malaysia kan? hehe. even anna yg kat skudai ni pun skali sekala balik kedah siap ada list nk makan ape.. ni kan pulak dari jauh nun di Jepun. hehehe..

sweetsal berkata...

meowwmania;

hoho..tahu takpe, memang terliuq, hehe

Prince Halilintar;

terima kasih prince, sudi singgah

Fazlinil Irma;

3thn xblk lama tu..mesti banjir la klia nti..hahaha...nti buatla lasagna tu, blh akak amik resepi nti..

anna;

sudah semestinya..dia dh ajak akak gi keluar makan2..dh buat list dah..smpai abg n adik dia jeles tu..depa dok asrama tak blk2 lg..hehe

ummi yaqeen berkata...

mesti masak special utk sahur nt ye akak...maklum la anak yg berada di perantauan dah blk msia...sedapnya lasagna tu...

Eka Yucika berkata...

Selamat pulang farah!
:D

Sir Marcello berkata...

wah makin meriahlah masa berbuka nanti :)

sweetsal berkata...

ummi yaqeen;

sahur makan simple jer, tak blh mkn banyak2..hehe

Eka Yucika;

Akak seronok dpt raya gn dia, jga diri eka baik2 kt London tu..

Sir Marcello;

tkasih memang meriah la bila anak dh ada depan mata..hehe

qistynacorner berkata...

oh3x... besh nyer, back 4ever ker p lg kak? :)

sweetsal berkata...

qistynacorner;

5yrs di sana tu..lama kan..huhu
sebln jer cuti..

iRfan Johan berkata...

jauh perjalanan luas permandangan kan...hahahaha!

TuN-eJaM berkata...

ader bwk blik bnga sakura x??huhu

Tomato Gurl's Life berkata...

terliur tengok lasagna..bestnye!!

sweetsal berkata...

iRfan Johan;

Betul tu, tkasih singgah

TuN-eJaM;

musim sakura dan habis, tunggu musim luruh n musim salji pulak..

Tomato Gurl's;

boleh try la nanti..hehe

Anne Boleyn berkata...

chicken lasagna tu nmpk sedap..

dpt la berbuka puasa dngan anak yg merantau jauh bln puasa ni yerr..

selamat berpuasa kak.. :)

F.I.C.K.R.Y berkata...

Selamat pulang wat anak cik hehehee...
Kirim salam kat dier taw~

sweetsal berkata...

F.I.C.K.R.Y;

InsyaAllah..boleh2