Isnin, Ogos 16, 2010

BERBUKA PUASA DENGAN LAKSAM

Salam buat semua..........alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke 6 kita berpuasa.....apa juadah hari ni....tentu ramai yang tengah mencari-cari dan terfikir nak masak apa hari ni kan....mesti ada yang teringin nak makan ayam percik, nasi kukus ayam dara berempah, nasi kerabu, laksa dan macam2 lagi kan.....

Semalam aku berbuka puasa dengan masakan dari Kelantan.....dah teringin sangat sampai termimpi-mimpi nak makan benda ni.....dah 2 kali pekena masakan ni....bila buka puasa memang laju jer, tak makan nasi pun tak pa dah....dah sedap sampai meleleh air liur....mai la tengok apa yang aku dah pekena ni......hehe

Jeng....jeng....jeng......nampak sedap tak?



- ni la laksam.....ada sapa2 yang tak kenal ke....


- masakan dari kelantan, mesti lah sedap kan walaupun aku bukan orang kelantan....

12 ulasan:

Zakiyah Zainon berkata...

sedapnyaaa...
buat kuah dah pandai,laksamnya malas nak buat hehe
selalu ganti dgn laksa :p

Wish berkata...

sedapnya.... teringin nak mkn sbb dah lama x mkn laksam ni....

HaNTwO berkata...

sedapnya....ni yang rase nak makan skrg ni..

Ina Hashim berkata...

x penah mkn laksam nih..sedap ek?

Myzul berkata...

my favourite 2...uishhhh..

F.I.C.K.R.Y berkata...

Woww!!
Laksam looks yummy and delicious!

SuFian HaKim berkata...

Laksam , hmm.. Macam sedap :) Nak try jugak la .. Hehe



Jangan Lupa Untuk Masuk Blog Saya ~
*Komen-Komen La Sikit yEr (Banyak Pown Tak Apa)

idasm berkata...

tak sangka kak sal minat ngan laksam yea. kat ganu pun, laksam femes gak.

mmg sedap kan kak.. teringat dolu2.. buat laksam ni tolong nenek utk jualan kat pasar malam...

zulaikha berkata...

terima kasih coz bagi idea nak berbuka apa nanti ;)

encHIx laNDax berkata...

perrghh~~terliur la tgok laksam~~adoii~~hahahk

meowwmania berkata...

paberet tuh yum2

Fazlinil Irma berkata...

laksam.. mmg sedap. sy belajar makan dulu masa belajar kat tganu. kira mmg jatuh chentalah.