Ahad, Julai 18, 2010

WEDDING ANAK ORANG KAYA

Salam......

Ada sesiapa yang pernah menghadiri wedding anak orang2 kaya atau sendiri pernah buat wedding secara besar-besaran....kalau anak orang2 kaya tak heran lah sangat kann...tapi kalau anak orang biasa buat besar-besaran mesti orang heran....mesti orang tanya mana dia dapat duit banyak tu....tak membazir ke buat kenduri kahwin besar-besaran atau sekadar nak menunjuk-nunjuk pada orang.....tapi kalau dia ada bajet besar apa salah nya, buat lah asalkan dia puas hati dan tak merempat kemudian hari sudah lah....

Jom kita tengok gambar2 perkahwinan....ala2 wedding of the year...memang terhebat dalam sejarah masyarakat orang2 kita yang sememangnya mampu dari segi harta benda dan wang ringgit....jom layan gambar2 bawah ni.....selamat menjamu mata.....


- boleh buat ucapan untuk pengantin lagi.....

- macam kenal jer....

- siap ada orkestra lagi....

- wow..tengok laa pelamin tu....

- pintu gerbang...

- meja pengantin sarat dengan bunga-bunga...

- kek perkahwinan...

- hiasan meja pun cantik......

- gambar pengantin di laluan pintu masuk....

- ni dia pengantin...siapa erk....

- pakaian tradisional dan moden....


- perkahwinan antara Nur Nadiah SM Nasimuddin dgn Hamzah Alang Azman Shah
Nadia - anak arwah Nasimuddin NAZA
Hamzah - anak Azman Shah, pemilik rangkaian Hotel Holiday Villa...



28 ulasan:

Nur Hayaty berkata...

bg kiter yang sederhana ni...cukup la dgn kesederhanaan dlm majlis..yang penting kehidupan selepas perkahwinan..=]

Aida Effarina berkata...

wow.. grand gilerr. buat simple2 sudah. hehee ;D

sweetsal berkata...

betui tu..buat ikut kemampuan sudah kann..jgn ikut org lain..hehe

cik CT berkata...

best gler dpt kawen mcm nih...huhuhu

Cikgu Fikri berkata...

WAW!!!!
gRANd seh.......
kamu pergi ker wedding ni?
huhuuhuh.....

dunspeak♥ berkata...

puyoo grandnye majlis diorang..tapi tak pe sbb diorang memang mampu..hehee

sweetsal berkata...

Cikgu Fikri...

mana ade..sape lah kita, hehe

idasm berkata...

mmg canggih giler. siap boleh rekod kita punya wish personally..
kalau dh berduit, apa nak dikata kan..

ice♥ice berkata...

grand gile..huhuu..stuju dgn yaty, y penting kehidupan lps kawen tu..

LyNn HaMzAh berkata...

uisssh...grand giler la wedding diorang nie...maklumlah anak org kaya...apa nak semua boleh dapat kan...hope perkahwinan diorang nie kekal hingga ke akhir hayat la...

ScoTTisHioR berkata...

emm..ada duit, mcm2 bleh buat..

RaMa2UnGU berkata...

huh..ada duit boleh la kan..
tapi sebaiknya tak py la gempak22..
baik sederhana je..guna dt tu utk kegunaan lps kahwin kan lagi elok..

molmolla berkata...

dasat!!! memang bajet larik punyaaa~

sayangsayangibu berkata...

meriah sungguh...semoga kekal ke hujung nyawa...

qellissa berkata...

wah, grand nye dia kawen..maklomlah org kaya2 kawen...pelamin pon cantek benget..nice lol...

Nadiah Sidek berkata...

huu..mewahnya! ada duit takpe la. ni yg tak berduit pun sibuk nak buat majlis grand2. pastu berhutang je la..hmm..

kakchik berkata...

Islam menggalakkan kita bersederhana. Walau wang berjuta, jangan sampai membazir sebab berkat perkahwinan akan kurang. Itu yang kakchik dengar ustaz2 bagitau. apapun semoga pengantin kekal bahagia bersama.

ila-ali berkata...

mungkin bagi dorang yang kaya tu lah majlis yang paling sederhana..

ateyn berkata...

wah!!!sangat dasat aa wedding ney!

jeles jewp

ateyn's latest entry
Exclusivemails.net ialah scam

Helmet yang Chantek + Kreatif

Desing Payung yang Kreatif

Barangan China Bahaya

nj berkata...

kak...sabor je la wedding cenggitu...duit banyak la katakan...

Sir Marcello berkata...

pergh,
yang part wish by video tue mmg best...
boring-boring leh layan dengan bini..
kenangan tue~

orang cakap macam nie membazir..
tapi kita tengok diorang nyer kemampuan..btw, wedding cuma sekali...kalo nak kawen tuk cukup korum pun belum tentu ada adat bersanding..betul tak? hehehe

sweetsal berkata...

Sir Marcello..

betui tu...hehe

sujairi berkata...

aku nak kawin..nak kawin..tp nak buat simple je..
x mampu nak buat mcm ni..kalau mampu pun xkan buat macam ni...
yang penting mak bapak aku senang hati tengok anak dia kawin dengan bahagianya...

p/s doakan aku murah rezeki supaya boleh kawin (^_^)

A S Y R A F U L berkata...

tgk la anak sape... mmg grand abes lor diorang~

fndrocka berkata...

ini dah memang org kaya...duit tak luak pun

KiKo Berdendang berkata...

Doakan semga bahgia sampai akhir hayat....bukan macam kontrak je....

Tanpa Nama berkata...

diorg mmg dah kaya, suka diorg la nk wat grand pun..lepas kawin pon confirm ada duit bknnya hutang sana sini...lgpun apa salahnya nk meraikan tetamu cara gitu...duit dia sukahati dia la...sekian, terima kasih...
p/s: jgn la jadikan habit mengutuk org yg korang rasa x setanding dgn korang..ye la..korang lbh terer dr org2 kaya ni kot...

Tanpa Nama berkata...

maaf lah kalau ayat2 saya tu menyentuh perasaan anda..
sy hny brckp dgn kebenaran