Isnin, Oktober 11, 2010

WESTERN DELIGHT

Lama benar tak masak masakan ala2 western....kali terakhir makan masa buat bbq hari tu, anak2 memang suka sangat masakan western ni, lebih2 yang ada bersos macam black pepper sos...so hari jumaat lepas anak bujang balik bercuti, sempat lah dia merasa masakan ni.....


- black pepper roasted chicken.....

Ayam panggang tu beli jer dekat tesco, senang dah siap masak, balik rumah cuma buat coleslow, mashed potato dan black pepper sauce....resepi semua tu ambik jer dekat internet....tak susah2 lagi senang.......bila nak makan letak sos, anak bujang kalau makan ni mesti nak letak sos banyak2 sampai melimpah ruah, tu sampai tak nampak ayam dan kentang......memang sedap.....tak percaya, cuba la buat.....hehe

15 ulasan:

PIDUT ASiS berkata...

Ya Allah,sedap gile...meleleh air liur sampai basah baju2...hehehe

Post Terhangat...

Ketawa Sampai Terkentut-kentut

idasm berkata...

mmg sedap makan western ngan blackpepper sos letak byk2 kan...
tetiba rasa teringin... hehe..

lan_ax berkata...

yummy2.. terbaek nmpaknyer mknn itu..
http://duitlama2u.blogspot.com/

sweetty berkata...

Next time kalau buat lagi hulurlah kat kita sikit.. hmmm!

meowwmania berkata...

alaa....sedapnya

sampai ati...kite tgh pantang taw huhuu

Tomato Gurl's Life berkata...

sedapnya ayam black pepper 2 akak..akak share la resepi buat sos tue??rasa nak cuba la..terliur...hihi

sweetsal berkata...

PIDUT ASIS;

sakan sungguh hampa no, dok jepun pun blh buat ni..senang ja..

idasm;

kalau teringin buat cepat2 ida, hehe

lan_ax;

memang terbaek pun..hihi

sweetty;

boleh2 no problem...

meowwmania;

ala ciannya, sabor je la, lepas pantang boleh la makan ni...

Tomato Gurl's Life;

akak amik kt internet je..cuba cari..hehe

sarah-najwan berkata...

shedapnya....lame dah xmkn western gini..last mkn bulan posa aritu..

p/s: nak buat xreti..

sweetsal berkata...

sarah-najwan;

ala senang je, ni tengok resepi kt internet je..sedap, cuba la..

Rashidah Ibrahim berkata...

Salam sweetsal, akak daripada majalah Anjung Seri - nak tanya lanjut mengenai bab jubin lantai pecah, tolong respond menerusi emel rashida.ibrahims@gmailcom

antara soalan.
1. berapa masa ambil untuk kerja-kerja mengganti jubin baru

2.ada tak penerangan sahih sebab ia berlaku?

3. adakah ia perkara biasa?
4. dan ada beberapa lagi, tolong respon dulu menerusi email akak atau tinggal no fon. nombor akak 013-3310221. Urgent. tq

sweetsal berkata...

Rashidah Ibrahim;

Salam, saya dah jawab dalam emel ye..
Pls check..tkasih singgah sini..

Tomato Gurl's Life berkata...

pk akak..nati cik tom cari dalam tnet..hihi ;)

SJB berkata...

Terliur juga tengok gambar ni hehehe.

tun sempoi berkata...

Ooiii...bla nk paggil aku mkn umah hg...wat diam2 no..mna leh jd dok tgk gambaq je....huluq cni sma..

sweetsal berkata...

SJB;

terliur ke?

tun sempoi;

bkn taknak panggil, hari tu ada lebih sikit bahan2 tu, buat masa adik balik, buat pun sikit utk kami berdua je..hehe