Ahad, Oktober 24, 2010

MELAWAT IWATE SAFARI PARK, JAPAN

Minggu lepas puteriku bersama sensei, beberapa senpai melawat safari park di Iwate...cuaca pada pagi tu agak cerah dan sejuk 15`C, langit pun nampak warna biru-kebiruan, sungguh cantik permandangan dekat Iwate, waktu ni agak sunyi tak ramai orang berkunjung mungkin masih awal lagi kot......

Kelihatan haiwan2 berkeliaran, mundar mandir sana sini, seronok tengok haiwan2, bila tengok ni teringat pulak dekat zoo negara, lama tak ke sana, masa pergi dulu pun budak2 masih kecik lagi...time diorang kecik kena bawa stroller, seronok tengok anak2 berebut nak tolak stroller adik...sekarang tinggal kenangan jer....ok lah jom jamu mata pulak tengok safari park di negara orang.....



- cantik nya kuda belang.....

- haiwan2 yang ada dalam safari park......

- bergambar bersama sensei, senpai dan kohai....

- dekat taman berdekatan safari park....

- permandangan Iwate dari atas bukit.....

- sekitar taman.....

- sapa boleh baca signboard tu.....diorang panjat 50 anak tangga untuk sampai ke atas....



- video zirafah kepala besar.....layan jer

p/s: esok pagi kena pergi jhdn dan jpa....sibuk lagi..huhu

9 ulasan:

Tomato Gurl's Life berkata...

wah bestnya jalan2 pergi zoo..lamanya xpergi zoo..rindu plk..

meowwmania berkata...

wahh sonoknya...sgt suka pegi zoo!!

caliph shuriken berkata...

nice ^^

aman_arab berkata...

best..ni yg rasa weekend ni aku nk bwk famili gi zoo taiping ni..

sarah-najwan berkata...

bestnya pi jepong..bilalah nk pi sana..

hana nabihah berkata...

best nya jalan2..bila la dapat jalan macam ni kan :)

PIDUT ASiS berkata...

tak reti baca la signboard tu..explain sket..XD

SUE J BROOKS aka SJB. berkata...

Memang best pigi zoo.

tun sempoi berkata...

bestnya...g zoo.cantik la zirafh tu.