Rabu, Oktober 06, 2010

DENGAN RASMINYA MENJADI MILIK ABANG...

Bertuah nya abang bila dapat laptop kepunyaan kakak…..sebenarnya laptop lama tu kepunyaan puteriku semasa masih menuntut di intec dulu….di sebabkan kakak jarang2 guna, maka abang pun mintak nak pinjam, lagi pun selama ini abang memang banyak kerja nak buat, buat assignment dan macam2 lagi lah….masa kakak balik hari tu , kakak berhajat nak bawa balik laptop tu sekali ke Jepun, tapi tak jadi pulak sebab gara2 si abang menyuruh kakak beli lain dekat sana…..





- laptop acer cilok dari google....begini rupanya yang dah jadi milik abang...

Gembiranya hati abang bila dapat tahu kakak telah membeli laptop baru......bila kakak dah beli laptop baru, barulah dengan rasminya laptop lama menjadi milik abang...sukanya dia senyum sampai ke telinga....selama ni benda tu yang dinanti-nanti...alahai abang, abang......bertuah punya anak….



- pilihan hati kakak.....pandai pulak dia cari...amboi...


- bahagian depan...wajah sony vaio......75 ribu yen..mahal tak?

Kalau dulu bila berhubung, kami selalu message dekat fb, kini bila kakak dah ada laptop, barulah senang kami dekat rumah ni nak ym atau skype jer….boleh la dengar suara dan nampak wajah kakak sepuas-puasnya….hilang rasa rindu….hari2 boleh tengok muka kakak….hehe


30 ulasan:

Tomato Gurl's Life berkata...

wah baiknya kakak beli laptop baru kaat abang..mesti semalam abg tidur senyum2 je ni..hihi...btw cantik la laptop sony vaio tue...smart je tengok...wah sweet akak boleh ym puas2 pasni guna webcam..

Adyshariz berkata...

wah sronoknya abg, baek btui hati kakak..mmg sronok dpt berbual kalau nmpk muka, sweet gitu

sweetsal berkata...

Tomato Gurl's Life;

kakak dia banyak beralah..abang dh senyum lebar dah, saat ditunggu2 tu..hari2 bolehlah ym dgn kakak...hehe

sweetsal berkata...

Adyshariz;

abang saje nk bodek kakak dia, suruh beli yg baru je, yg lama abang sapu lah..hehe

Poyaty berkata...

wahhhh, sony viao impian. mahal sangat. bestnya si abang ada laptop suda :D

mohdandmeriam berkata...

lsalam sweetsal..makcik dah balas kunjungi sweet..seronok baca cerita2 sweet..dak kenal ni saling kunjung mengunjungilah kita ya..

sweetsal berkata...

mohdandmeriam;

terima lah sudi singgah sini..insyaAllah saya akan singgah selalu..dtg lagi ye..

sweetsal berkata...

Poyaty;

beli la satu..memang mahal pun, disini xtau pulak brp harga...

Melati Qistyna's Mummy berkata...

wahhh, sygnyer kakak kt abg... kakk dpt yg br, abg dpt yg kakak pown jadi la, janji leh ber skype :P

sarah-najwan berkata...

salam..

baiknya hati kakak bg lappy kat abang...best dpt lappy baru nih...bersemangat aje nk buat kerja..

F.I.C.K.R.Y berkata...

Hahahaa... biasa la kalo anak duduk di perantauan... Barang yang lama-lama mesti bagi kat adek..

Macam Fikk jugak la, kamera sama henfon semua bagi adek hehehee...

sweetsal berkata...

Melati Qistyna's Mummy;

abang pandai pujuk rayu kakak..tu la pasal, dpt free pulak tu..hehe

sweetsal berkata...

sarah-najwan;

kakak dpt yg baru tu senang nk tgk penyanyi pujaan dia..hahaha

sweetsal berkata...

F.I.C.K.R.Y;

tahu takpe..terima je lah seadanya..hehe

btw: kakak tu sebenarnya adik dia, diorang dh biasa panggil kakak walaupun adik....ngeh2

Amy Syaquena berkata...

salam..

baiknya hati kakak..comel suke warna putih..pandai kakak pilih ye..


jemput ke sinar raudah

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/i-want-to-change-my-life-can-i.html

sweetsal berkata...

Amy Syaquena;

Salam, biasalah, dh kena pujuk rayu terpaksa akur jua..hehe

tkasih singgah, nti akak sampai sana..

Rahimah Ramlan berkata...

nice blog :)

*tinggal jejak kat sini sebab ada prob wif my URL

Take care
XOXO
Bukan Cerita Tentang Dia

sweetsal berkata...

Rahimah Ramlan;

Ok, tq singgah ye..

tun sempoi berkata...

wOWW pujukan abg powerla....mesti kakak fikirkan abg pn perlukn notebook jgak untk melayari maklumat penting utk assgment dia..kena dgn course yg dia amik plak tu...
itulah PENGORBANAN iklas kakak utk abagnya

Melati Qistyna's Mummy berkata...

ler, kakak tu adek ker kaksal... :P

hehehe, adek [kakak] yg baek... heeee

mr.curly berkata...

bess nye.. pasni nk bg pe lg??..hehe

sweetsal berkata...

tun sempoi;

sapa tak kenal abg, tu belum kena power root lagi..hehe

sweetsal berkata...

tun sempoi;

sapa tak kenal abg, tu belum kena power root lagi..hehe

sweetsal berkata...

mr. curly;

banyak lagi tu, ada le dh intai2 dh, nk video camera pulak..hehe, banyak sungguh cekedak depa no..

annazanariah berkata...

bestnye adak anak yg toleransi cam ni kan? bagus la, tak berkira adik beradik. tengok ibunya pula yg pandai mendidik anak2.. akak 75 ribu yen bersamaan berapaa duit RM? bekenan betul dgn lappy tu.. cantik...

sweetsal berkata...

ibunya...biasa2 je, mak anna lebih hebat.hehe, kalo convert jadi rm2700 la, kalo berkenan beli je anna..tumpang ada duit..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

acer vs sony
ceh lagi mahal dan cangih... yang baru tu

Syamil Hafiy berkata...

Datang ke sini nak memberitahu bahawa anda telah di-TAG :
http://syamilhafiy.blogspot.com/2010/10/first-time-kena-tag.html

Pencacai Alim berkata...

hebat..hebat...

SJB berkata...

Ni lah kebaikannya ada laptop kan?.