Khamis, April 15, 2010

JALAN-JALAN PETANG..

Sudah seminggu aku tak update blog aku nie.....entah kenapa tetiba aku jadi semacam jer.....macam malas pun ada jugak.....nak kata takde bahan tak jugak....sentiasa ada kalau aku rajin kannn....penyakit 'M' kekadang menyerang tak pasal pasal tak kira waktu dan tempat......

Hmmm.....sebenarnya baru je aku nak mulakan entri baru, tetiba biasalah...internet pulak buat hal...setiap hari aku kena call orang 'TM'.....call je sekejap dah ok......lepas sejam dua dah mula buat hal balik.....borinnngg betui....tu la yang aku malas nak update blog....

Daripada melayan kerenah yang buat aku jadi benggong lebih baik aku keluar jalan-jalan....lepas tension.....semalam aku ajak anak lelaki ku yang sulung temankan aku pergi Alamanda.....saja ambil angin lagi pun dah lama dok terperap kat rumah naik bosan pulak.....sambil jalan-jalan tu sempat jugak aku jenguk-jenguk....intai-intai kedai jual beg tangan.....terasa macam nak beli...dah lama sangat aku mencari beg tangan yang kecil dan comel....kalau nak ikutkan banyak beg tangan dalam koleksi tapi di sebabkan terlalu besar aku tak berapa berkenan sangat...

Dari satu kedai ke satu kedai aku berjalan.....sampai lenguh kaki barulah aku nampak satu kedai yang banyak menjual beg...daripada yang kecil hingga lah yang besar.....cantik-cantik belaka! pilih saja yang mana berkenan.....rupa-rupanya ada jualan murah.....harga pun ada potongan diskaun...boleh tahan jugak lah kalau nak di bandingkan dengan harga asal yang mahal sehingga mencecah ratusan ringgit!!....


beg yg di beli lebih kurang macam ni la...kecil sikit dari yang ni..

- yang ni pun cantik jugak..tapi aku beli warna hitam..

Disebabkan ada diskaun sampai 50-70%, jadi aku pun beli lah satu beg yang aku berkenan....harga berpatutan.....jenama "Gio Fiore" lagi...hehe!....entahlah jenama ni aku sendiri tak pernah dengar pun.......nak beli jenama "Louis Vuitton" (LV) aku tak berkemampuan....


- jenama (LV)..mahal tu..

Lepas je dapat satu beg terus kami pergi makan-makan kat foodcourt...dan sebelum balik sempat lagi tengok wayang cerita "Clash of Titans"...ramai jugak orang dalam panggung...ok la cerita best jugak....

P/s.....tak boleh lawan LlongHafiz...hadiah handbag utk ibu..cantik dan.mahal tu..

5 ulasan:

Nadiah Sidek berkata...

wah..ada beg baru ye. sy pun tak suka beg besar2 tp ada anak kecik, nak tak nak kena pakai jgk beg besar..senang sumbat semua sekali brg2 si kecik dlm beg..hihi..

Long Haffiz Long Hassan berkata...

ahakz..ada nama saya di stu..
=)

sweetsal berkata...

sebenarnye akak ni giler bag..tgk beg sume nak..tak tau nk pilih yg mana satu..sume cantik2 belaka..hehe!

sweetsal berkata...

saje nak usik Long Hafiz...jangan marah no..

zulhilmi bdk blur berkata...

same la..
tak tau nk update pe..
hihi