Khamis, November 11, 2010

SPAGHETI CARBONARA

Sejak dua menjak ni, mood masak memang kelautt...hehe, kalau rajin pun time anak-anak ada kat rumah jer, sekarang ni anak2 dah cuti semester, terpaksa lah pegang periuk belanga balik....adoi!!

Mood masak western food kini datang lagi, kalau dulu sebulan sampai 2-3 kali masak western, tapi kali ni cuma sekali dalam sebulan, tu pun sebab anak-anak dok jauh, nak masak pun alang-alang jer, nak makan sorang2 takde selera pulak, lagipun balik kerja hari2 bawa balik pizza, tu yang tak payah masak..hehe

Semalam lepas balik kerja, sempat jugak buat spagheti carbonara, anak2 memang suka masakan ni, dorang makan sampai kenyang, hari ni pun buat lagi sebab sos masih ada lagi, cuma rebus spagheti jer la...kalau nak resepi boleh rujuk entri yang sebelum ni....



- nyum...nyum...slurp...slurp...

Kalau dulu masak guna spagheti, tapi kali ni guna fetuccini pulak....memang sesuai untuk carbonara....mushroom pun dah tukar bukan yang ayam brand lagi, pakai mushroom cina, memang sedap sangat2, rendam mushroom tu semalaman, lepas tu potong kecil2, terus masuk dalam sos...


anak2 makan berulang kali.....sedapp..

25 ulasan:

sarah-najwan berkata...

akak...sedapnyer nampak..saya xpenah makan mende ni..hehe..

italiono style2 ni xreti nk buat..saya hanya mkn makaroni aje..tu pom member yg buat..hehe

sweetsal berkata...

sarah-najwan;

cuba la buat ikut resepi akak, memang sedap dn berbaloi-baloi, mesti anak2 suka, kita pun suka..hehe

mohdandmeriam berkata...

salam sal..memang sedap spagetty carbonara ni..buat sendiri lagi best sebab kita boleh melimpah ruahkan sosnya..kalau makan dipizza hut sosnya secotek je..mahal pula tu..

meowwmania berkata...

mmg nampak sggh menyelerakan nyum2

tun sempoi berkata...

alahai..mis lg.x dpt mknnn..tgk ninggg je....huhu

Mata Hati berkata...

menyelerakan.. share lah cara2 nak buat spageti tu kat sini. ;)

sweetsal berkata...

mohdandmeriam;

betul tu, bubuh sos banyak2 memang sedap..buat sendiri puas hati..

meowwmania; memang pun..hihi

tun sempoi; hang asyik terlepas ja, cuba la buat senang ja..hahaha

Mata Hati; resepi tu blh klik kt entri sebelum ni...buat la, sedap..hehe

Jia Sensei berkata...

kak sallll...nak jugaaaa =)

sweetsal berkata...

Jia Sensei;

mai amik..free jer..hihi

Yan berkata...

Anak2 saya pun kalau western ni mmg suka..

SJB AKA SUE J-B. berkata...

Mesti sedap ni.

Tomato Gurl's Life berkata...

nmpk seedap la akk...terliur cik tom tengok...waaa...

idasm berkata...

tgk pun dah nampak sedap. patutlah anak2 suka.

yebbit + . + berkata...

sedaapp. yebbit slalu buat, adeq yebbit sukeeee. sngg lak tu. huuu

ira mohd berkata...

alahaii. lapo laa plak tgk pic tuh. sedapp tuh. nak sket. hee ;p

Affan Ruslan berkata...

ttbe lapar pulak. he

Lovely Bella berkata...

waaa perut jadi lapar plak.. nice blog dear.. sy singgah n follow kamu ya!

mr.curly berkata...

srupppp..nk sikit!!..hehe

Cik Gallus Gallus berkata...

perhh meleleh air liur ni tgk

omurice berkata...

sedap nyer....minggu ni nak cuba wat la....yum2..

nuriz berkata...

halamak sedapnyer buat kecur ayaq liuq nih hhuhuhu

amira berkata...

walaweh.. memang syiok la.. nanti nak try buat la..

kimtaengoojjang berkata...

hai lain mcm jer spageti ni....xtuggu kakak pun....ma esok kak nk book tiket g tokyo ni..tgh bincang ngan rad ni...

sweetsal berkata...

kimtaengoojjang;

wah..best gi jalan2, hati2 tau..

tehC berkata...

bestnyer...menyelerakan bila tengok gambar ni...yum2..salam ziarah tn blog...