Selasa, November 02, 2010

URUSAN JUAL RUMAH DAN MASALAH DI BANK

Pagi tadi aku pergi KL lagi, ada urusan yang masih tertangguh, sejak bulan Julai lagi aku berurusan dengan pihak lawyer di KL, dah banyak kali aku berulang-alik ke KL atas urusan jual beli rumah aku kat Setiawangsa...ingat lagi tak entri aku bulan Julai lepas?..kalau tak ingat atau yang belum baca tu boleh lah rujuk balik kat sini ye..

Sebelum aku terus ke KL, aku pergi ke bank dulu, keluarkan duit ASB untuk bayar lawyer fees yang masih ada baki sebanyak RM684/- lagi tu...masa aku berurusan di kaunter bank ada sikit masalah, masa nak scan ibu jari kiri dan kanan aku boleh pulak tak lepas...aku dah cuak, ketaq lutut, sebelum ni tak pernah pulak terjadi macam ni, aku tak tahu kenapa dan aku perlukan duit tu untuk bayar lawyer fees, kalau tak, bila urusan aku nak setel...dah berbulan menunggu....

Tadi ambik masa jugak, pegawai bank tu suruh aku duduk dulu sementara nak check dan diorang mintak bukti lain pulak, mintak lesen kereta aku...sementara menunggu tu aku tak putus2 berdoa pada Allah...mintak di permudahkan segala urusan, kuatkan semangat, beri kan aku kekuatan..aku takut aku jatuh pengsan kalau apa2 terjadi....

Akhirnya urusan aku dipermudahkan, aku dapat keluarkan simpanan aku....ye la duit simpanan kita, kenapa susah nak keluar, bila di fikirkan balik elok jugak diorang check begitu teliti supaya orang lain tak ada yang menyamar, menipu pihak bank, sekarang ni kan macam2 berlaku....

Urusan jual rumah aku pun dah selesai, mengambil masa 4 bulan jugak, agak lama sebab banyak sangat proses yang terpaksa dilalui oleh banyak pihak...sapa2 yang pernah jual atau beli rumah tahu lah kan prosedur ni...bagi aku menunggu agak lama satu penyiksaan....

17 ulasan:

ASaDa RyutaRo berkata...

ketaq lutut.. cmna cap jari boleh tak lepas lak? berubah ka?

alhamdulillah dah selesai semua.. boleh buat kenduri kesyukuran lak. hehe =)

me suya berkata...

kenapa jual rumah tu kak
alhamdulillah.. Allah permudahkan segalanya untuk akak

sweetsal berkata...

ASaDa RyutaRo;

bimbang la kang kena block ke apa ke..hehe...bab kenduri tu insyaAllah..

sweetsal berkata...

me suya;

dah sampai masa kut..hehe
Tkasih sudi singgah..

sarah-najwan berkata...

alhamdulillah setel gak psal rumah akak...setakat ni..saya belum 100% amik tahu psl rumah...seme hubby yg buat...hehe..

meowwmania berkata...

alhamdulillah semua dah selesai :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

salam
memang memakan masa jual beli rumah ni
tapi kalau kita tak bayo 3 bulan cepat aje bank tu antar itu dan ini
tetambah tempat ok

tun sempoi berkata...

mcmana leh jd lagu tu..garisan kontor ibu jari dah haus ka.
apa2pn sumenya dh setel..alhamdulilah

sweetsal berkata...

sarah-najwan; elok la amik tahu, dpt jugak pengalaman..hehe

meowwmania; aha dh selesai, lega rasanya

b.r.u.t.a.s.o.l.o;
memang pun 3 bln tak bayar, cepat je sampai notis, dorang call kita hari2 kan..naik menyampah, hehe

tun sempoi; entahlah ibu jari aku dh haus kut sampai tak lut dh, geram tau..hehe

mohdandmeriam berkata...

salam sal..memang susah kalau nak ambil duit kita dibank..yg genuin payah pula..yg tipu mudah pula sebab tu bank ada yg kena tipu..

TiKa LEh berkata...

xpe..susah2 dhulu..sng2 kemudian
heheh

Tomato Gurl's Life berkata...

alhamdulillah..akak di permudahkan segala urusan kan...jgn la pengsan kak nati takut pengawai bank tue..huhu

Mata Hati berkata...

segalanya telah dipermudahkan.. syukur..perkara penting mcm ni kalau tersangkut kat mana2, pening kepala dibuatnya

idasm berkata...

alhamdulillah semua dh selesai ye kak. jenuh jugak nak boleh settle , sampai 4 bulan ye.

mcmn cap jari boleh ada masalah ye kak. kalau tandatangan tu mungkinlah ada lari sikit..

savita berkata...

PART TIME HOME JOBS | DO OFFLINE DATA ENTRY JOB

Is your search for a home job always ends in some kind of SCAM OR FRAUD? If so, don’t loose heart, because visionjobcare.com brings you, 100% genuine and legitimate home jobs. Do offline data entry at home, submit the job through email and get paid handsomely every month. Millions already Joined & Benefitted with our service. For more details E-mail us at support.visionjob@gmail.com
Visit Us at http://www.visionjobcare.com/XXX.html

savita berkata...

PART TIME HOME JOBS | DO OFFLINE DATA ENTRY JOB

Is your search for a home job always ends in some kind of SCAM OR FRAUD? If so, don’t loose heart, because visionjobcare.com brings you, 100% genuine and legitimate home jobs. Do offline data entry at home, submit the job through email and get paid handsomely every month. Millions already Joined & Benefitted with our service. For more details E-mail us at support.visionjob@gmail.com
Visit Us at http://www.visionjobcare.com/XXX.html

savita berkata...

PART TIME HOME JOBS | DO OFFLINE DATA ENTRY JOB

Is your search for a home job always ends in some kind of SCAM OR FRAUD? If so, don’t loose heart, because visionjobcare.com brings you, 100% genuine and legitimate home jobs. Do offline data entry at home, submit the job through email and get paid handsomely every month. Millions already Joined & Benefitted with our service. For more details E-mail us at support.visionjob@gmail.com
Visit Us at http://www.visionjobcare.com/XXX.html