Isnin, September 27, 2010

MAJLIS RUMAH TERBUKA

Hari ni sehari suntuk terasa bosan sangat sebab internet buat hal pulak....nak blogwalking pun susah....merangkak-rangkak nak sampai...nak update blog pun terasa malas, internet sekejap ada, sekejap tak ada..macam biskut pulak.....

Hari Ahad semalam dapat jemputan ke majlis hari raya Umno bahagian Ulu Langat dan pejabat Adun kawasan...majlis ni di adakan di dalam dewan dan jugak di luar dewan....khemah banyak dipasang di bahagian luar.....cuaca semalam agak panas....kami sampai pun dalam pukul 11.45 pagi....ingatkan kami orang yang terawal, rupa-rupanya ada lagi yang datang lebih awal, bukan apa kalau lewat sampai takut pulak makanan habis.....hehe

Kami jalan di setiap gerai yang ada bermacam-macam makanan.....ada gerai yang membuat burger, laksa, bihun sup, pecal, keropok lekor, ketupat lemang dan serunding, char ko teow, mee goreng, dan gerai minuman seperti air bandung, teh tarik dan jugak cendol....



- gerai burger, keropok lekor, cendol dan laksa....

- pengunjung yang datang....sungguh meriah......


Turut menyerikan majlis ialah persembahan oleh kanak2 istimewa....tidak ketinggalan persembahan dari artis2 oleh Nubhan, Rini AF, Ezlynn, Ali Mamak, Abon, Eby Yus dan lain2 lagi...pihak RTM pun datang menemuramah pengunjung.....pendek kata memang meriah lah majlis rumah terbuka semalam......

Kami tak sempat nak tunggu persembahan artis2 sebab cuaca yang agak panas, tak sanggup nak berdiri lama2 lagi pun bawa anak bujang ni bukan nya dia sanggup menunggu, lepas makan2 kami terus balik kerumah.....berpeluh-peluh jugak lah anak bujang menunggu dalam kereta, sampai merah padam muka....hehe

19 ulasan:

Tomato Gurl's Life berkata...

wah bestnye akak pi open house ummo..ada macam2 makanan best..boleh bwk balik bungkus tak ni??hehe

sweetsal berkata...

Tomato Gurl's Life;

time tu tgh free tu la ajak anak bujang pegi, makanan memang banyak tak menang tangan nk pegang, bawa blk air bandung adalah..hehe

meowwmania berkata...

amboii meriahnya...tp ngerilah tgk makanan byk2 tuh hehe

Tomato Gurl's Life berkata...

wah best la akak..meriah!semua makanan cik tom tengok best2...dah la pose arini..terliur tengok...ekekee..

sweetsal berkata...

meowwmania;

memang meriah, bersesak-sesak dgn org ramai..heheh

Tomato Gurl's Life;

makanan memang banyak, nak makan je tak larat...hehe

mr.curly berkata...

fuhh.. meriah sguh.. bab2 mkn ni la yg plg bess .. hehe

sweetsal berkata...

mr.curly;

bab2 makanan tu yg best, tu yg gi terjah jugak tu..hehe

Melati Qistyna's Mummy berkata...

huh si kerli tuh, mana ade makanan, di situ ade dia...hahahaha

besh nyer kak mknan tuh... :P

mysimplylife berkata...

sy pilih laksa..heheheh :D

Abu Luqman berkata...

salam..kat Penang hari ni PERDA buat jamuan raya...ramai oo.. dgn kambing bakar hebat ye..

sweetsal berkata...

Melati Qistyna's Mummy,

ye ke, hehe

mysimplylife;

makan laksa buat kita kenyang kan...

Abu Luqman;

amboi jauh sangat Penang tu, nk pi mau sehari jalan, hebat ada kambing bakar...hehe

idasm berkata...

byknyer pilihan makanan. memang meriah.

sweetsal berkata...

idasm;

banyak pilihan, pilih yg mana suka..hehe

Asmara berkata...

Salam kak. meriah betul makanan bila ada open house kat msia ni kan! x t'makan jdnye. hehe..

.s.o.f.i.a. berkata...

meriahnya!!!!!

Ct SoLeHa berkata...

wah~~ byknye orang dan makanan..hehe..nubhan pun ade?? rugi tak g..haha (padahal jauh)

tun sempoi berkata...

wahhh...macam2 adaaaa..bestnya leh makan pelbagai menu..

Haw berkata...

adoi hai! meriahnya.. nape tak ajak?

Maey berkata...

wa....sedap2 la....terluir pla nih hehehe...tapun kata org kami hehehe