Khamis, September 02, 2010

SHOPPING RAYA

Salam.....kini bahang raya makin terasa..hanya tinggal beberapa hari lagi kita semua nak menyambut raya, pasti semua kita ada yang dah beli baju raya dan kuih raya....alhamdulillah masih ada rezeki dan kesempatan untuk membuat persiapan raya untuk tahun ini, walau apa pun kita berbelanja ingat lah jangan berlebihan, ingat pada yang kurang berkemampuan...zakat fitrah jangan lupa bayar.....

Syukur tahun ini....dan semalam aku sempat bershopping ala kadar dengan puteri ku setelah mendapat peruntukkan setiap sorang rm daripada suamiku.....setiap tahun suamiku berpesan jangan beli baju melayu untuk anak lelaki ku, bukan apa setiap tahun beli, hanya sekali pakai masa raya saja, lepas tu dah tak pakai, dulu setiap tahun beli, lepas pakai simpan dalam almari, tu la sebab dia marah dengan budak2 ni....selagi boleh pakai, guna je yang lama....kesian jugak pada anak2 ku, setiap kali raya aku cuma beli baju kemeja atau t-shirt dan seluar panjang...bagi anak perempuan aku beli blaus labuh, seluar slack dan baju kurung....

Sebelum beli barang2 raya, semalam aku sempat bawa puteriku membeli kad grads di KL Sentral, ini pun untuk kemudahan membawa barang2 lebih semasa naik flight nanti....boleh la nanti bawa sampai 30kg, tak perlu risau lagi....kalau sesiapa yang tak tahu pasal kad grads boleh rujuk disini

Selepas semua selesai, baru kami berdua terus ke shopping kompleks menaiki LRT...kami singgah di Jaya Jusco Keramat dan membeli keperluan raya di situ....nasib baik JJ tengah 'sales' dapat lah diskaun sikit.....ini shopping yang pertama dengan puteriku, yang kedua akan menyusul pulak dengan kedua-dua puteraku bila mereka balik bercuti nanti....


- berkenan pulak terbeli handbag satu...hehe




- chicken chop...kuah melimpah ruah, pedas sangat, tak tahan pedas..

- juice oren dan juice mangga...

Kalau berjalan dengan puteriku, taksah kalau tak pekena makanan yang dia suka....kami berbuka puasa di The Eggs House, JJ Wangsa Maju pulak....



13 ulasan:

tun sempoi berkata...

woiii...shopping sakan.x jak aku ke.cdg nk gak g bli bju kt budak2 ni.Raya pn dah nak dekat...
bla nk g lg....joinnn

sayangsayangibu berkata...

macamana ye keseronokan shooping dengan anak yg remaja ni?

salam ramadhan
selamat menyambut lebaran dan maaf zahir batin

Lieya berkata...

Uiyooooo dah shopping raye... bestnyeeee...

HaNTwO berkata...

terlihat ciken chop...lapo lapo...

Tomato Gurl's Life berkata...

bestbye shupin kan akak..hehe..btw cantik la beg tue...

DaHLia berkata...

macam sedap ler pulak tgk chicken chop tu....aisshhhhhh

BezBuddy berkata...

TERbeli eg akak handbag tu?hehehe...cntik2..slmt ari raya :D

idasm berkata...

kak sal ni mcm ida jugak... selalu sgt terbeli... hahaha...

F.I.C.K.R.Y berkata...

Jus mangga sama chicken chop tue nampak cam memangil-manggil nak masuk tekak jer huhuhuu~
Bawak-bawak bersabarlah fickry oii...

aibaks berkata...

shopping jgn tak shopping..ehe

Femillea Boutique berkata...

waaahhh..dah pegi shopping raye..i esk baru nk pegi..hehe..

mazeermohamad berkata...

sedapnyaaaa!!!! selamat beraya!

nurdani berkata...

memang terliur tengok makanan tu........