Ahad, Mei 16, 2010

SAMBUTAN HARI BELIA NEGARA 2010 DI PUTRAJAYA

Dalam keadaan resah gelisah.....aku sempat jugak bersantai bersama-sama dengan famili adik ku pada hari Sabtu semalam di Putrajaya sempena sambutan Hari Belia Negara 2010....kami sampai di Putrajaya lebih kurang jam 4.00 petang....waktu itu keadaan di waktu petang kurang sibuk jika dibandingkan pada sebelah pagi....namun untuk mencari parking agak sukar, nasib baik kami dapat satu tempat parking di sebelah bangunan JPM....jadi agak jauh jugak tempat untuk ke kawasan karnival....kami terpaksa berjalan kaki ke dataran Putrajaya...dari situ kami menaiki bas atau tren yang ada khas untuk pengunjung yang hendak ke kawasan karnival berlangsung.......






Bas @ tren yang kami naiki....best sebab open air...seronok sangat naik bas ni teringat masa dulu2 tinggal di kampung...banyak kenangan....kalau berjalan kaki memang penat...jauh jugak nak sampai ke tempat karnival....nasib baik ada bas di sediakan....




Bermacam-macam program dan aktiviti di adakan di sini....antaranya kejohanan Rentap Futsal Putrajaya Kosmo, Aksi drift menerusi Cabaran Good Year anjuran Kelab Sukan Bermotor Integrasi di Presint 3, gerai-gerai jualan dan pameran pelbagai institusi pengajian tinggi dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO)....




Terdapat khemah- khemah di dirikan di sini....aktiviti gerai-gerai jualan dan pameran memang banyak...pilih saja mana tempat yang nak di tuju....walau pun waktu dah petang, cuaca masih terasa panas dengan ribuan pengunjung yang datang....


- masa baru sampai....sempat lagi dua beranak ni berposing..


- nak juga bergambar di depan bas @ tren...ramai pengunjung kan...bersesak-sesak dalam bas...


- upin dan ipin pun ada...kelakar tengok diaorang ni....


- wowww....dia datang dekat....comel dia kann...


- masa menunggu giliran masuk ke rumah hantu..seram...masa keluar dari sini semua ketawa terbahak-bahak....entah la apa yang menggelikan hati.....padahal seram!!


- ini pulak krew TV3 dalam rancangan NONA sedang menyoal dan menemu ramah pengunjung...




Masa balik ke dataran pun naik bas @ tren ni jugak.....aduh....penatnya tak terkata....tak sanggup nak jalan lagi....kaki pun dah melecek....bagus jugak ada perkhidmatan bas ni....kalau tak memang payah sebab tidak di benarkan membawa kereta masuk ke kawasan karnival......selepas saja menaiki kereta, kami terus makan malam di restoran yang berdekatan dengan rumah adikku...makanan di situ boleh tahan dan berbaloi-baloi....hehe....makan free kebetulan pulak hari jadi adikku hari tu....so dia belanja makan...alhamdullilah....kenyang!!



hmmm....sedapnya nasi goreng paprik ni.....bawa kedua-dua anak bujang makan di restoran sebab kedua-duanya tak ikut serta....masa tu diaorang menonton perlawanan badminton antara Korea dan Cina....


- nasi goreng pataya kegemaran anak bongsuku....

Sampai rumah memang macam nak pengsan.....sempat lagi buka blog, emel dan facebook....

4 ulasan:

idasm berkata...

seronoknye jalan2...
mmg terasa penatnya tu.

tp naik best open air tu rasa mcm best je! hehe..

mamalieyna berkata...

bestnyer aktiviti cenggini!

*comei la upin ipin! ^_^

kak ina kl berkata...

salam..bagi akak lagi baik Sains Kesihatan Bersekutu dalam bentuk Asasi.....

sebab lepas tu klu result baik terus ambil degree di uni yang sama. klu dip pulak ambil masa yang lama..buang masa.

nasib baiklah tak gi..sbb dah tau org ramai..tak larat nak nak jalan.

Qaira Tsamaratulqolbi berkata...

seronok nya jalan jalan putrajya.. mmg waktu ni sesak kan di putrajya.. saya yang duduk dekat putrajaya pun payah nak keluar.. heheh