Ahad, Januari 16, 2011

WINTER IN TOKYO - PART 2

Salam......banyak jugak tempat2 menarik yang puteriku sempat berkunjung di Tokyo, antaranya seperti Shibuya, Shin Okubo, Shinjuku, Odaiba dan sewaktu dengan nya....percutian yang sungguh indah bila dapat bertemu dengan kawan2 seperjuangan di Jepun....mereka bercuti selama 5 hari di Tokyo dalam musim sejukkk.....



- dalam kedai korean town di Shin Okubo....

Sempat lagi singgah di kedai korea yang menjual album artis2 korea....tak sah kalau tak beli satu album..yang di tangan tu sah2 album SNSD kalau tak silap la, puteriku memang minat dengan artis korean...hehe...minat2 jugak, jangan lupa belajar sudah lah.....


- depan Shibuya station.....


- bersama Cik TeN10 di Shibuya......

Berjumpa dengan Cik TeN10 semasa jalan2 di Shibuya...ni sebelum Cik TeN10 balik ke M'sia....ada yang nak berkenalan dengan Cik TeN10 boleh lah terjah blog dia....banyak cerita menarik dari Cik TeN10..


- Shinjuku I-City.....

Lampu2 yang lip lap tu macam dekat I-City S.A jer....tapi lagi menarik sebab banyak warna biru daripada warna oren yang terdapat di I-City S.A tu....hukhuk...tak kisah la dekat M'sia pun ada jugak kan.....


- jalan2 malam di Shinjuku lagi....


- Ferriswheel di Odaiba....

Ni Ferriswheel yang terbesar di Jepun, menarik dan berwarna warni pada waktu malam....

p/s: masa ni salji tengah turun lagi...puteriku kesejukan nak keluar pun tak boleh, rasa macam nak demam, suhu negative 3 drjah celcius...tahap beku, harap2 dia sihat dan jaga kesihatan....

19 ulasan:

CIK TOM berkata...

seronoknya...tgk pic ni teringin nak pergi jepun...huhu...

Muhammad Burn berkata...

Kenapa la x blaja pandai2 dulu... tringin tgk org lain gi luar negara.

meowwmania berkata...

wahhh bestnyaaa....suka lah tgk gmbr tmpt2 kat jepun *tak dpt pegi dpt tgk jadilah =]

kak letak byk2 pon apa hehee...

sarah-najwan berkata...

mmg bestt...
hubby saya penah pi jepun pada feb 2009 sebulan..
byk pic dia kat sana..jeles saya tgk..dah la masa tu saya dlm pntg mek sarah..huhu

dan masa tu jugk lum kenal fb dan blog..wahahahaha..

akak da plan ke nk pi sana..ehehe

wahida berkata...

wah...jelesnya tgk...hubby je dpt merasa gi jepun, saya ntah bila lah gamaknye...

sweetsal berkata...

Cik Tom;

jom kita sama2 gi sana Cik Tom, bestkan..

Muhammad Burn;

dimana2 pn sama jer, nanti ada rezeki blh jalan2 sana..

meowwmania;

suka yer..nanti akak upload pic salji kalo akak terajin..hehe

sarah-najwan;

wah..untung la hubby cikgu dpt gi jepun, ada kenangan terindah tu..tu la akak dh plan ni, anak akak dh tak sabar menunggu akak ke sana, tgk lah ada rezeki nk gi jugak..hehe

wahida, kira untung jugak dia dpt gi sana, bkn senang kalo xde $$$$..hmmmm kan?

SJB AKA SUE J-B. berkata...

Memang best lah.

.: raudhatunnisa' :. berkata...

seronoknye farah. eheee~
rindu giler kat dia.
xsempat nk chat ngn dy lg~

sal berkata...

xdpt pegi sana..tengok gambar pun jadilah..

.: raudhatunnisa' :. berkata...

jom kte kumpul duit g jopun jom cik~
xpon g korea. hehehehe
hrtu frh kate dy bercita2 nk brcuti ke korea. pergh! mmg mnjeleskan saye jer.

sweetsal berkata...

.:raudhatunnisa':.

jom...jom..kumpul duit dulu ye
bln 3 ni farah cuti, hajat dia nk ke korea pulak..memang jeles..huhu

1001 penawar penyakit berkata...

wah teruja tengok berjalan-jalan di tempat orang. nice!!

Hanis MY berkata...

salam...bestnya jalan2, puteri akak blaja kat sana ke? kereta kat sini biasanya hanis survey yg second hand nk beli baru tak mampulah... lepas campur tax shipping seme masih murah la banding harga kat mesia...kena tgk model kereta jugak..

sweetsal berkata...

SJB AKA SUE J-B;

kanada pun best kan..hihi

sal;

takpe sal cuci2 mata pun jadilah..hehe

1001 penawar penyakit;

memang teruja..hihi

Hanis MY;

ye..aha blaja kt sana gak..tq for the info ye..

En. Epai berkata...

best..best...

Kamsiah berkata...

salam
terinagt novel RAM-Hatiku Di Harajuku..:)

Cik TeN10 berkata...

wah2.. ade jgak terselit kt sini.. hihi (>.<)

thomas berkata...

Anak2 di Jepun ok ke?

caliph shuriken berkata...

nk kumpul duit byk2 plan olidei kt japan ni ^^