Rabu, Januari 05, 2011

TRIP TO TOKYO & WINTER HOLIDAY IN JAPAN

Bestkan kalau dapat melancong ke luar negara....ni antara angan2 aku nak menjejak kaki ke sana, entah bila dan ketika, belum ada kesempatan lagi....kalau ada rezeki dan peluang hendak je terbang.....sementara puteriku masih di sana, aku ingin sekali menjenguk nya......doa2kan lah ye agar hajatku tercapai.....hehe

Cuti musim winter baru2 ni puteriku bersama rakan2 seperjuangan melawat kotaraya Tokyo, saat2 yang paling manis mereka dapat bersama-sama rakan2, bermain, bershopping dan sewaktu dengan nya....alangkah seronoknya!

Jom saksikan keindahan panorama negara matahari terbit dinegara 4 musim ni.....


- bandaraya Tokyo....bersih dan cantik...


- keindahan waktu malam penuh dgn lampu2 warna warni....


- jalan2 di Shibuya, yang di sebelah kanan tu macam kenal je, cik TeN10 ke?


- waktu ni suhu kurang dari 10 drjah celcius, mak aik sejuk sangat2...pipi puteriku nampak tembam, sejuk2 ni mesti lapar dan banyak makan....hehe


- sesetengah tempat dah bermusim salji, dapat lah buat snowman...


- masa ni ramai2 main ski dan snowboard......

Okey lah, ada lagi pic yang tak dapat nak upload, banyak sangat, nanti sambung lagi di lain entri ye.....bye....bye.....entah bila aku nak rajin berblogging, ni pun saja2 paksa diri, kadang2 mood dah lari ke lain.....hehehe

27 ulasan:

Yan berkata...

Pegi lah kak sementara dia ada di sana. Kitarang plan nak g gak. Tp with frens. tak sure lagi

Tanpa Nama berkata...

Yan;

wah..dah plan, bestnye dpt gi sana, isyaAllah suatu haru nanti..hehe

Eka Yucika berkata...

akak sweetsal!!!

ya Allah..lamanya akak xupdate..rindu tunggu entry akak mcm dulu2~

hehe..seronok klu dpt gi jepun + korea...nk pergi jugak one day klu ada rezeki T__T

akak pergilah time farah ada kt sana..lagi seronok!

sarah-najwan berkata...

xpe kak..akak plan la pi sana time anak akak cuti..time salji ke..baru best..

plan kak..plan..best tuuuu...

Fadzli Amir berkata...

Bestnya pi jepun...Kalau nak tau perjalanan kitaorang ke Menara condong Pisa di France..lawat2 la blog saya...

meowwmania berkata...

waaa cantiknya...mesti best kalau dapat ke sana kan, ntah tahun bila la dpt pegi huhuu

tun sempoi berkata...

wahh..bestnye.beruntung kakak ye..

sweetsal berkata...

Eka Yucika;

lama ye eka tak singgah sini..kalo ada rezeki blh gi jepun jumpa farah..hehe

sarah-najwan;

dalam plan ni, teringin nk pi masa musim hanami (musim sakura) best tgk bunga2..hehe

Fadzli Amir;

memang best, cantik tempat dorang..
terima kasih singgah sini..

meowwmania;

takpe, ada rezeki pergi lah jalan2 sana...

tun sempoi;

aha untung kakak dpt jalan2 sana..

echah mashuri berkata...

wahhh.sonokkknyeee^^

wahida berkata...

salam kak, thanks sudi singgah blog saya, awat x follow sekali? x pe, biar saya yg follow sis dulu...saya tunggu tau!!

CIK TOM berkata...

seronoknya belajar luar negara ye..cik tom doakan akak dpt pergi bercuti smbl melawat puteri akak kat jepun :)

sweetsal berkata...

echah mashuri;

ye...nampak sonokkk kalo ada peluang kan..

wahida;

salam wahida, nanti akak terjah n follo, thanks sudi singgah jugak..hehe

CIK TOM;

xpe cik tom, nti ada peluang cik tom pegi la sana, jalan2 ke ye, tkasih kalo ada rezeki nak pegi jugak..hehe

sal berkata...

berziarah di sini sambil berkongsi info..

pemandangannya sangat cantik, secantik puteri SWEETSAL..
Moga tercapai hajat untuk melawat ank2 di sana..

sweetsal berkata...

sal;

nama kita sama..terima kasih singgah sini..

Cik TeN10 berkata...

wah!!!ade jgak Cik TeN10 kat sni!...actually scra kebetulan terjmpa farah msa jejalan kt situ!..

sweetsal berkata...

cik TeN10;

aha..bestnye dpt jalan2 sana, blh terserempak pulak tu..

caliph shuriken berkata...

waaa best.. 1st quarter 2011 ni.. klau trip ke Japan mmg best.. musim bunga sakura ^^

Amirrah Zawani berkata...

tak penah pg jepun gak..
insya Allah satu hari nanti :D

sweetsal berkata...

caliph shuriken;

jom pi sana musim sakura nti..mesti best punya..hehe

Amirrah Zawani;

ada rezeki pergi la sana, tgk negara org...tq singgah

eelobor berkata...

wah....rasanya saya tak merasa la nak kenal dunia luar. kat dalam negara pun tak semua tempat lagi dah sampai.

sweetsal berkata...

eelobor;

takpe, bila ada rezeki blh la kenal dunia luar..hehe

♥LOVE2COOK♥ berkata...

Hi Sweetsal!!! Thanks for dropping by at love2cook ya! :D

Happy 2011 to U. Great pics, thanks for sharing ;)

My MiRa berkata...

best2 nak g melancong jugak...uhuk

Hanis MY berkata...

wahh seronoknyaa main yuki..dan cuti2 tokyo

anamizu berkata...

wahhh3 seronoknye akak..
cik ana nk p main ski jugak..hihi

SJB AKA SUE J-B. berkata...

Yeahhh main snow hehe.

caliph shuriken berkata...

mmg best klau dpt pluang olidei kt japan ^^