Sabtu, Jun 18, 2011

SPRING IN JAPAN 2011 - 08/04/11 (DAY 4)

Salam...sambung balik citer yang tak habis2 ni..tak tau bila nak sudah, dah la lama tak update blog...hehehe..hari ke empat masa kami kat Jepun tu dah terbayang wajah2 kartun disney...tak sah kalau melancong ke Jepun tak singgah ke Tokyo Disneyland/DisneySea....rugi tau kalau tak pi sana...hehe

Kami bangun pagi seawal pukul 5 pagi, cuaca memang cerah macam siang pukul 8 pagi kat M'sia, suhu berangin dan sejuk sangat2..kami bergerak dari hostel Asakusa ke Ueno. Dari Ueno amik Hibiya Line ke Hachibori (160 yen) dan dari Hachibori amik pulak JR Keiyo/Musashino Line ke Maihama Station (210 yen), banyak sangat tukar tren, kepala pusing, nasib baik anak terer bab2 naik tren dan tukar tren..Tokyo Disneyland ni sebelah station je, jalan kaki dah sampai...


macam mimpi dah sampai sini...


istana Cinderella....

tadaaa...akhirnya dpt jejak kaki ke sini....ni 1st entrance

Sebenarnya hari kami sampai tu, nasib kami tak baik sebab selepas gempa dan tsunami hari tu semua tempat di Disneyland/DisneySea tutup..sayang seribu kali sayang, takde rezeki kami...huahuahua...macam nak nangis pun ada, tapi apa boleh buat....tak dapat masuk kami posing2 je lah...

- 2nd entrance...

dalam kedai cenderamata....

Sebelah pintu masuk 1st entrance tu ada kedai jual macam2 t-shirt disney, kartun2 disney dan sebagainya...dapat jugak lah kami shopping ala kadar untuk di bawa pulang ke M'sia nanti...


ni bahagian luar kedai cenderamata..


jalan2 sambil posing2..hehe

Dah puas jalan2, posing2, kami naik tren balik ke hostel...ada banyak masa lagi, hari pun masih cerah, kami merayau-rayau dulu sekitar Asakusa, dalam pada tu kami di kejar oleh wartawan Jepun, kononnya nak kami dengar lagu tradisional Jepun dan suruh kami nyanyi sekali ikut rentak lagu dorang...entah apa2...hehehe


tengok tu kena paksa nyanyi lagu Jepun...


Sumida Park...

Sebelum sampai hostel sempat lagi kami singgah ke Sumida Park, dekat je dengan hostel, jalan kaki 10 minit dah sampai....tak puas2 tengok bunga sakura di sepanjang Sumida river....

Ok lah, nanti ada masa saya sambung lagi trip ke Jepun...sabar menunggu ye....

40 ulasan:

Eka Yucika berkata...

Ya Allah akak! Lamanya tak update blog! Last akak update masa besday saya dulu...


Farah kena nyanyi lagu jepun ke? hehehe comel! Seronoknya nak gi jepun jugaaaakkkk!!! hehehee

sweetsal berkata...

Eka Yucika;

Tu la..sorry lupa nk wish..hepi belated besday..hehe
best2..ahaa lagu jepun depa suruh nyanyi..hukhuk..

sal berkata...

selamat bercuti...
moga percutian menggembirakan..

sarah-najwan berkata...

kak..lama sgt xhapdet..

saya kalu pi jepun..disneyland ni wajib gi kot..mesti anak2 suko..akak xamik gmbr ke ngan snow white ka..beauty and de best ka..mickey ka..hehee

sweetsal berkata...

sal;

tkasih..dh balik mai dh..

sarah-najwan;

tu la pasal..hehe
tak dpt masuk smpai ke dlm..hari tu tutup, terkilan sgt2 xdpt jumpa watak2 tu semua..huhu

caliph shuriken berkata...

best layan en3 olidei kt japan ni ^^

diana berkata...

orang jepun tu paksa dengar sambil nyanyi sebab depa nak siarkan kat game show depa..
selalunya rancangan game show yang
disertai oleh artis2 depa untuk teka lagu2 depa yang orang asing nyanyi kan..sikit hari lagi kamu keluar kat tv jepun la..
heheheh

sweetsal berkata...

caliph shuriken;

tkasih sudi baca semua n3 japan..bila lg caliph nk ke sana..dh pandai speaking nihon ni la masanya fly..hehe

diana;

mungkin jugak kot..tp suara sumbang laa..hahaha

FarzanaAhmad berkata...

sonoknya bc...tingin gak nk g sn...one of my dream la ni, aunty...tp x leyh...kna study dlu...

meowwmania berkata...

wahhh akakkkkk!! best nyaaaaa....jeles jeles!

Cik TeN10 berkata...

utk safety kot.. kang tgah sronok nek roller coaster tba2 bergegar bahaya pulak.. btw apa perasaan or pendapat akak ttg jepun dan rakyatnya bl dh dtg jepun dh tgk sdri mcm mana persekitaran and life diorg kt sini..?

sweetsal berkata...

FarzanaAhmad;

belajar sungguh2..dah keje nti kumpul duit byk2 & blh fly ke Jepun..InsyaAllah

meowwmania;

jgn jeles...hehe

Cik TeN10;

tu la for safety kan..sabar je la..jepun mmg best, rakyat dia penuh displin, serius kut, tempat dorang bersih..toilet pun bersih..terpegun tgk cara dorang..hehe

naklo berkata...

nak gi jugak......

naklo berkata...

nak gi jugak dgn shiro...

sweetsal berkata...

naklo;

hohoho..jom pi gn shiro erk..

maya amir berkata...

bestnye gi jepunnnn...jepun area mana ye?

sweetsal berkata...

maya amir;

kt Tokyo, tempat lain tak sempat pegi..hehe

Benrauf berkata...

cantiknya musim bunga kat jepun. skarang dah musim panas. orang jepun buat apa pulak?

ShErA berkata...

salam...

seronoknya dapat pegi jepun... shera entah bila la sampai kat jepun ni...

eelobor berkata...

bila la saya pun mampu nak ke luar negara nih

CIK TOM berkata...

hi akak syg!!lama giler xjenguk akak...rindu kat akak...akak shat?seronok tgk gmbr akak gi jepun..bestnya...

-atiQah- berkata...

wah!!!! seronoknya!!! jeles jeles jeles! nak g jln2 sana jgk..

+++uchi+++ berkata...

wah best nyaa...uchi xtau bila dpt jejakkan kaki kat sna...

mySoul berkata...

hi,sy blog hopping pasal jepun trip and found yours. nak tanye lah, nak apply visa ke jepun susah ke? sy plan nak g jepun april 2012 tapi bila baca satu blog ni kata antara syarat nak apply visa mesti submit savings statement dan mesti ada baki 10k?

thanks!

sweetsal berkata...

muSoul;

ye, susah sikit sbb mcm2 pihak embassy nk..kalau cukup syarat xde masalah..kena submit savings statement dn baki rm5k keatas...

model baju korea berkata...

salam kenal,,sukses yahh dengan postingan nya

Hanis Azla berkata...

InsyaAllah ada rzeki di lain kali untuk masuk Disneyland Tokyo tu.. Selamat ke USS ye feb ni.. Have fun dan safe journey..

Airconditioning Melbourne berkata...

Very nice escapade. Winter season in Japan is very nice.

idasm berkata...

salam kak sal,
lama x jumpa kat blog kan. akak bz ye.. lma x update blog. dekat setengah tahun dh ni...

sweetsal berkata...

idasm;

Wkslm Ida...bkn busy sgt pun..saja buat2 busy..mood berblogging blm dtg lg..heee

ummu berkata...

salam kak sal
tqvm perkongsian percutian yg menarik bagi saya.erm,lamanya akak tak hapdet,akak sihat tak?

Obat Tradisional HIV AIDS berkata...

waaw sesuatu banget dong pastinya !

ain dzaya berkata...

seronoknyer akak! ada ta ole2 dari sane?!hehe

Najwa Samlan berkata...

Wah,bestnya dapat g jepun..

saifudin abu izzudin berkata...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

saifudin abu izzudin berkata...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/

Tanpa Nama berkata...

Payday Loans Online http://legitpaydayloansonline1.com/ Fundpopog Payday Loans Online Stype [url=http://www.legitpaydayloansonline3.com]Payday Loans Online[/url] no fax payday loans online If your mother-in-law is coming to visit, and you know there isn't off with https instead of http!They are usually very easy to obtain as long and present them now bankruptcy before you make any final decisions!

Tanpa Nama berkata...

Payday loans online http://www.legitpaydayloansonline2.com/ Fundpopog legit payday loans online Stype [url=http://www.legitpaydayloansonline3.com/]online payday loans[/url] Payday Loans These are two different options those insufficient payday loans at comparatively lower interest rates.

Tanpa Nama berkata...

buy ativan ativan dosage kids - ativan vs xanax chart

siti salihah berkata...

Beshnya tengok akak melancong ke jepun...
teingin juga nak p ke sana suatu hari nanti...

jemput singgah blog

http://haniqhanisalihah.blogspot.com/