Khamis, April 21, 2011

SPRING IN JAPAN 2011 - 05/04/11 (Day 1)

Salam semua....

Bulan April 2011 bulan penuh kenangan terindah dalam hidup saya, percutian di musim bunga yang saya impi-impikan telah menjadi kenyataan dan tak mungkin saya lupakan untuk selamanya...hajat saya tercapai jua akhirnya....


- flight airasia yg sedia menunggu kami...

Pada 05/04/2011, jam 2.40 tengahari saya bersama puteri tercinta terbang ke Jepun menaiki Airasia X menuju ke Haneda Airport. Kami tiba di sana lebih kurang jam 11.30 malam waktu di Jepun (7 jam dalam penerbangan).


- kami duduk di tepi tingkap...hheee

Sesampai saja di airport, kami terus naik tren Keikyu Line menuju ke Shinagawa stesen. Dari sini kena tukar tren lagi untuk sampai ke tempat penginapan kami di Sakura Hostel dekat Asakusa, tapi malangnya dah lewat malam, kami tak sempat ambik tren ke sana, jadi kami terpaksa bermalam saja di Shinagawa stesen sementara menunggu waktu pagi...suhu ketika ini mencecah 10'Celcius....sejuk sangat2, tak tahan sampai kena selsema.

....bersambung..





8 ulasan:

Yan berkata...

Seronoknya. Lama ke pegi nya.

Nadiah Sidek berkata...

wah..dpt gak akak berjln kat jepun. mesti seronok, kan?

sweetsal berkata...

Yan;

best sangat..8 hari tu..hhee

Nadiah Sidek;

alhamdulillah, sampai jugak hajat ke sana..aha..memang seronok tgk negara dorang..

Eka Yucika berkata...

ish..akak ni..kenapa update pendek2?? rindu tau! da la lama akak xupdate blog...

HEHEHE..tahniah akak! tcapai gk impian g jepun..saya ni bila la nk bleh smpai sana....huhuhu

Cik TeN10 berkata...

wahh dah smpai ke sana.. sy still kat Malaysia lg.. malas plak nak balik bl dh cuti lama2.. hihi

sarah-najwan berkata...

akhirnya akak dpt gak pi jepun...

teringat zmn saya naik AAX masa pi melbong..hehehe

nati akak share byk2 gmbr kat sana deh...

Izan Ishak berkata...

seronoknya kak...jalan2 ke jepun!
nnti sambung cite lagi tau~

sweetsal berkata...

Eka Yucika;

tenet buat hal, tu yg pendek sgt, hhee, insyaAllah ada kesempatan Eka pn akan sampai ke sana..

Cik TeN10;

wow, cuti panjang tu, bestnye tp Cik TeN10 tak sempat tgk bunga sakura berkembang kan..camne keadaan kt Sendai..farah dh balik sana...

sarah-najwan;

tu la impian tercapai..hehe, nti akak upload gambar..ni pun tenet slow sgt2..

Izan Ishak;

memang best..insyaAllah akan bersambung..hihi